Dadalova kuchařka
DOMŮ
OBSAH KUCHAŘKY:
(Kliknutí - přivolá první okno s recepty)
OVOCE A ZELENINA
OVOCE
BEZ ČERNÝ - BEZINKYKosmatice
OLIVYOlivy se sázenými vejci a rajčaty
POMELOSlupka pomela jako kuře á la "čína"
JABLKAJablka na bílém víně s řeřichou
JEDLÉ KAŠTANYJedlé kaštany pečené a nádivky
ZELENINAO zelenině a její prospěšnosti
ARTYČOKYArtyčoky se dvěma omáčkami Artyčoková láskyplná srdíčka Artyčoky s holandskou omáčkou
BROKOLICEBrokolicové placičkyBrokolice v bešamelu s mandlemiZapékaná brokoliceBrokolice dle Nero WolfeBrokolicový nákyp
CELER Smažený celer v sýrovém těstíčku Celerové posilující tyčinky
ČERVENÁ ŘEPAČervená omáčka k vařenému masuŠpagety s červenou řepouJamieho pečená červená řepaČervená řepa s okurčičkamiČervená řepa s petrželovým máslem
ČEKANKAZapékané čekankové pukyZapékané čekankové puky v šunce
ČERNÝ KOŘENSmažený černý kořenČerný kořen vařený, dušený a zapékaný NOVÉ
CIBULE, JARNÍ CIBULKYCibule dušená na americký způsobCibule nadívaná parmazánem Cesara GiaconeZapečené závitky s jarními cibulkami
CUKETY, DÝNĚ, PATIZONYSmažené placičky z cuketSmažené cuketyCuketové karbanátky z Francie Cuketový mls s česnekemCuketa smažená v těstíčkuCuketová pochoutka (slaný koláč)Cuketová nádivkaZlaté cuketové kari (Indie)Zapečené cukety z FrancieZapečená cuketa plněná mletým masemLahůdkové cukety na smetaněCukety ve slaninovém županuPlněné cukety indiánskou rýžíPlněné cukety směsí masa a sýraDýně nebo cuketa jako zelíCuketové lečo s klobásouCuketová sekanáKořeněná pečená tykev - billsKari s dýní cizrnou a česnekem - billsCuketa na smetaně s koprem Nero WolfeFalešné matjesy z cukety
CHŘESTChřest s máslem Chřest zapékaný se šunkou Chřest vařený s maltézkou omáčkouChřest vařený po francouzsku (2x)Chřest zapékaný po maďarsku Chřest po německém způsobuChřest s vaječnou krémovou omáčkouChřestové závitky v listovém těstě
Grilovaný chřest ve slanině s ředkvičkamiChřest na grilu s bramborovým blátičkemZeleninový koláč s chřestem a sýremFrancouzský chřestový krémBílý chřest s opékanými nočky
KAPUSTAKapustové karbanátky (2x) a řízkyRůžičková kapusta na vestfálský způsobPlněné kapustové listyKapusta smažená s dušenými houbami
KEDLUBNYKedlubnové karbanátkyZelí z čerstvých kedlubenPražské kedlubnyKedlubnový guláš s uzeninouZapékané kedlubny s bramboryKedlubny po švýcarsku
KŘENKřenové předkrmy, pomazánka a hlavní jídla
KUKUŘICEKukuřičný klas s bylinkovým máslemDušená sladká kukuřice z IndieKukuřičné placičky
KVĚTÁKKvěták "ála Ostende" Anuše KejřovéPařížský květák zapečený v bešameluKvěták po francouzskyJemný květákový krémZapečené květákové toastyKvětákové karbanátkyZapečené květákové hřebenyKvětáková roládaKvětáková pudink NOVÉKvěták na thajský způsob
LILEK neboli BAKLAŽÁNKaviár hochů z EssexuBaklažánový kaviárTatarák z lilkůGratin z baklažánů po provensálskuLilky s rajčatyLilky plněné bramboramiŘecké lilky plněné sýrem feta (2)Grilované lilky s rajčaty a mozzarelouPyré z lilků dle Nero WolfeZapečené lilky s tymiánemZapečený lilek s brambory a rajčatyLilek á la JeanTurecké zapékané lilkyGratinovaný lilekRabetaAntipastaLibanonská musakaLibanonský mutabbalŘecká musaka z lilků (2x)Řecká lilková omáčkaImam bayeldi z Turecka
MRKEVMrkvová pěna s pórkemMrkev po vlámsku dle Nero WolfeJamieho pečená mrkev v alobaluZapečená mrkev s jablky
OKURKYPlněné okurkové pohárkyPlněné okurky salátem z červené řepyOkurkový salát na krétský způsobPěna ze salátové okurky dle Nero Wolfe
PAPRIKYJamieho pečené papriky s rajčátkyOpečené papriky s rajčaty a cibulíJamieho marinované paprikyJamieho plněné feferonkyPapriky plněné strouhankouPapriky plněné tvarohemPapriky plněné ovčím sýremPapriky plněné fazolemiPapriky plněné vejciPapriky plněné rajčaty, šunkou a rýží
PÓREKVařený pórek s bylinkovým krémem
Pórkové závitky s anglickou slaninou
Pórkový mozeček - pórek s vajíčkyZapečené pórky s uzeninouZapečené pórky s těstovinami Zapečené pórky z Francie (2)Zapečené pórky ve smetanové omáčce NOVÉSmažený pórek a pórkové karbanátkyOpečené pórky na grilu
RAJČATARajská omáčkaRajčatová omáčka s harissou z MarokaRajčata plněná fazolkamiRajčata plněná sýrem fetaPlněná rajčata v řeckém styluRajčata plněná krůtím masemRajčatové krokety z KolumbiePlněná zelenina vepřovým masem a rýžíŠvédská zapečená rajčata
ŘEDKVIČKY
Ředkvičky vařené a zadělávané
Ředkvičky s vejci
ŠPENÁT
Špenát dušený zadělávanýŠpenátová směs s bramboramiŠpenát našich prababičekŠpenátové karbanátky
Špenátová roládaŠpenát v listovém těstěŠpenátové košíčky v listovém těstěŠpenátový nákyp s uzeným kuřecím masem
TOPINANBURY
Topinambury a jejich tepelná úprava Topinambury s kukuřičnými lupínky
ZELÍStaročeské zelíJihomoravské zelí Krušnohorské zelíVařené zelíValašské zelíGurmánské bílé zelíStaropolský bigosDánské zelíMaďarské zapékané zelíMaďarské zelí s nudlemiVegetariánské kyselé zelí s klobásouSedmihradské vrstvené kyselé zelíMaďarské pokrmy z kyselého zelíMaďarské plněné zelné listyAlsaské zelíBulharské zelíItalské zelíTurecké krémové zelíSmažené zelné řízkySmažená zelná kolečkaZelné závitky s houbovou omáčkouŘecké zelné listy plněné masemČínské zelné závitky
ZELENINOVÉ SMĚSIŠpanělské gaspachoDušená zelenina s nivou a česnekovou omáčkou Smažená zelenina se studenou omáčkouSmažená zelenina v těstíčkuZeleninové kroketyKejda - čistě zeleninový gulášZelenina s holandskou omáčkouGaryho marinovaná zeleninaLahodný zeleninový hrnecMaďarské "lecsó" - lečo (6x)Jemné lečo s vejciDračí lečoSmažené salátové závitkyBruschetta se zeleninouZelenina s omáčkou tahini
nahoru
Kliknuti na obrázek vrací na
hlavní obsah DADALOVY kuchařky
Aktualizace: 30. května 2011