Dušená sladká kukuřice - Curried Sweetcorn
(Linda McCartney: "World´s of Vegetarian Cooking", strana 28, Nakladatelství Little, Brown Company, 1998)Dušená sladká kukuřice - je pokrm plný klasických indických chutí a je zajímavý také neobvyklým způsobem přípravy sladkých kukuřičných zrn. Podává se s tradičním kynutým indickým chlebem naan nebo jednoduchými plackami chapati
Suroviny pro 4 osoby:45 lžíce rostlinného oleje450 g zrnek sladké kukuřice, mrazeného nebo z plechovky nebo z čerstvého klasu1 velká cibule4 lžíce čerstvých listů koriandru nebo petrželky2 stroužky česneku 2,5 cm čerstvého oddenku zázvoru, bez slupky a nastrouhaného2 lžičky drceného římského kmínu2 lžičky práškového koření kari (curry)150 ml jogurtu (nebo sójového jogurtu pro super vegetariány)
Postup přípravy:Na těžké větší těžší pánvi k restování nebo např. ve woku rozehřejeme olej a restujeme asi 3 minuty zrna sladké kukuřice. Restujeme středním plameni dokud nejsou nahnědlá. Pak je velkou lžící odstraníme z pánve.Do uprázdněné pánve vhodíme cibuli a restujeme ji asi 10 minut do změknutí, pak přidáme lístky čerstvého koriandru nebo petrželky, česnek a zázvor. Směs velmi dobře mícháme asi 2 minuty a přidáme koření (římský kmín a kari). Dusíme ještě 8-10 minut, sundáme z ohně a těsně před podáváním zamícháme bílý jogurt.
ZPĚT do kapitolyHOME