Dušená sladká kukuřice - Curried Sweetcorn
(Linda McCartney: "World´s of Vegetarian Cooking", strana 28, Nakladatelství Little, Brown Company, 1998)
Dušená sladká kukuřice - je pokrm plný klasických indických chutí a je zajímavý také neobvyklým způsobem přípravy sladkých kukuřičných zrn. Podává se s tradičním kynutým indickým chlebem naan nebo jednoduchými plackami chapati
Suroviny pro 4 osoby:
  • 45 lžíce rostlinného oleje
  • 450 g zrnek sladké kukuřice, mrazeného nebo z plechovky nebo z čerstvého klasu
  • 1 velká cibule
  • 4 lžíce čerstvých listů koriandru nebo petrželky
  • 2 stroužky česneku
  • 2,5 cm čerstvého oddenku zázvoru, bez slupky a nastrouhaného
  • 2 lžičky drceného římského kmínu
  • 2 lžičky práškového koření kari (curry)
  • 150 ml jogurtu (nebo sójového jogurtu pro super vegetariány)


  • Postup přípravy:
  • Na těžké větší těžší pánvi k restování nebo např. ve woku rozehřejeme olej a restujeme asi 3 minuty zrna sladké kukuřice. Restujeme středním plameni dokud nejsou nahnědlá. Pak je velkou lžící odstraníme z pánve.
  • Do uprázdněné pánve vhodíme cibuli a restujeme ji asi 10 minut do změknutí, pak přidáme lístky čerstvého koriandru nebo petrželky, česnek a zázvor.
  • Směs velmi dobře mícháme asi 2 minuty a přidáme koření (římský kmín a kari).
  • Dusíme ještě 8-10 minut, sundáme z ohně a těsně před podáváním zamícháme bílý jogurt.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]