Olivy se sázenými vejci a rajčaty
(Recept z obalu výrobku firmy Carbonell, pro 4 osoby)
Suroviny: 8 ks vajec 400 g zralých rajčat140 g nakrájených oliv2 stroužky česneku2 lžíce nakrájené petržele1/2 lžičky mleté paprikycayenský pepř podle chuti4 lžíce olivového olejesůl hladká mouka
Postup přípravy:Omytá a oloupaná rajčata nakrájíme na plátky.Plátky vložíme do misky a necháme několik minut odležet a okapat a pak je obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme olej a rajčatové plátky zlehka osmahneme s kousky česneku po obou stranách. Opečené plátky rajčat vložíme do zapékací misky. Rajčata posypeme pažitkou a dle chuti přidáme cayenský pepř a sůl. Opatrně rozklepneme vejce na rajčatové plátky a přidáme nakrájené zelené olivy. Misku zakryjeme a zvolna zapečeme, až bílek se žloutkem ztuhnou. Před podáváním hotový pokrm ozdobíme mletou paprikou.
Poznámky DDK:
Zajímavé a dobré jídlo - doporučuji raději méně solit, protože samotné olivy jsou dosti slané z nálevu. Pokrm je rychlý a vhodný pro lepší snídaní nebo večeři a to jak s chlebem, tak s pečivem
Olivy - jsou peckovité plody subtropického stromu olivy obecné. Na trh přicházejí olivy zelené a černé. Olivy zelené jsou sklizeny ještě před dozráním, kdežto černé olivy jsou plody již vyzrálé, poněkud scvrklé a nejčastěji se dostanou koupit v solném nálevu. Další informace viz kuchařský lexikon DDK
ZPĚT do kapitolyHOME