Zelné závitky s houbovou omáčkou
(Z časopisu "Recepty prima nápadů", s.27, srpen 2006)
Zelné závitky - s houbovou omáčkou jsou neobvyklou a nečekanou kombinací, která však dá vzniknout vegetariánskému pokrmu znamenité chutí.
Suroviny:
1 hlávka zelí, očištěná a rozdělená na listysůl500 g nakrájené zeleniny (kedluben, mrkev, květák, pórek)300 g čerstvých hub3 cibuleolejpetrželová nať3 vejce3 polévkové lžíce strouhankysůl a mletý pepř6 rajčatzeleninový vývar nebo voda na podlití dle potřeby40 g másla2 lžíce hladké moukybylinky na posypánísmetana ke šlehání
Postup přípravy:Na pánvi necháme zesklovatět cibulku, přidáme nakrájenou zeleninu a pět minut podusíme. K vychladlé zelenině přidáme petrželku, vejce, strouhanku, vše promícháme a opět chvíli dusíme.Do spařených osušených zelných listů vložíme dvě lžíce zeleninové směsi, listy srolujeme na závitek a převážeme nití. Na pekáči závitky opečeme na cibulce a přidáme nakrájená rajčata.Vše zapečeme v troubě při 200°C. Závitky můžeme během pečení podlívat vývarem nebo vodou. Mezitím orestujeme na cibulce nakrájené houby a vysmažené je zaprášíme moukou.Upečené závitky vyjmeme z pekáče, rozpečená rajčata rozmixujeme a tento protlak přidáme k houbové směsi. Dochutíme solí a pepřem, případně bylinkami, vmícháme sladkou smetanu a nakonec přidáme petrželovou nať.Zelné závitky touto omáčkou zalijeme.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME