Lilek á la Jean Derré
(Jarmila Teplíková, Lenka Světová, Dagmar Derré: "Olivová kuchařka", str. 114, vydal Smart Press Praha, 2006)Lilek á la Jean Derré - je oblíbeným pokrmem manžela spoluautorky "Olivové kuchařky paní Dagmar Derré. Doporučuje ještě lilek posypat oregánem nebo provensálským kořením. Podáváme jako předkrm s čerstvým pečivem nebo ke grilovanému masu
Suroviny na 4 porce:4 lilky2 paličky česnekuextra panenský olivový olejsůl a pepř
Postup přípravy:
Lilky rozpůlíme a v každé půlce podélně vytvoříme 3 až 4 hluboké zářezy tak, abychom neporušili slupku. Stroužky česneku oloupeme, nakrájíme na plátky a natěsno jimi vyložíme vzniklé zářezy.
Bohatě zalijeme olejem, ochutíme solí a pepřem a dáme péci do předehřáté trouby na 200°C. Pečeme asi 30-40 minut, dokud není dužina zcela měkká.
ZPĚT do kapitolyHOME