Špenátový nákyp s uzeným kuřecím masem
("Prima vařečka", TV Prima, 28. února 2001)

Suroviny:
  • 600 g špenátových listů
  • 50 g másla
  • 250 g uzeného drůbežího masa na kostičky
  • 3 vejce
  • 2 rohlíky
  • stroužek česneku
  • špetku zázvoru
  • tuk na vymazání zapékací misky
  • máslo na potření nákypu
  • strouhanka na vysypání zapékací misky
  • sůl

    Postup přípravy:
  • Špenát částečně rozmrazíme a podusíme s trochou vody.
  • Mezitím vymačkáme rohlíky namočené ve vodě, rozmělníme a přidáme ke špenátu.
  • V mícháme máslo, žloutky, utřený česnek, koření a na kostičky pokrájené uzené kuřecí maso.
  • Směs důkladně promícháme a nakonec vmícháme sníh ze tří bílků.
  • Zapékací misku vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a vlijeme těsto.
  • Pečeme zvolna ve středně teplé troubě.
  • Nákyp podáváme pokapaný rozpuštěným máslem.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]