Špenátový nákyp s uzeným kuřecím masem
("Prima vařečka", TV Prima, 28. února 2001)
Suroviny:600 g špenátových listů50 g másla250 g uzeného drůbežího masa na kostičky3 vejce2 rohlíkystroužek česnekušpetku zázvorutuk na vymazání zapékací miskymáslo na potření nákypustrouhanka na vysypání zapékací miskysůl
Postup přípravy:Špenát částečně rozmrazíme a podusíme s trochou vody. Mezitím vymačkáme rohlíky namočené ve vodě, rozmělníme a přidáme ke špenátu. V mícháme máslo, žloutky, utřený česnek, koření a na kostičky pokrájené uzené kuřecí maso. Směs důkladně promícháme a nakonec vmícháme sníh ze tří bílků. Zapékací misku vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a vlijeme těsto. Pečeme zvolna ve středně teplé troubě. Nákyp podáváme pokapaný rozpuštěným máslem.
ZPĚT do kapitolyHOME