Zapékané čekankové puky v šunce
("Prima vařečka" TV Prima, říjen 2000, dle Michala Fleismanna)
Suroviny:
Suroviny:2 ks čekankových puků200 g nakrájené šunky4 vajíčka100 g tvrdého sýramáslopepř, sůlsmetana nebo mléko
Postup přípravy:Čekanku krátce povaříme (blanšírujeme) ve vroucí vodě. V misce rozšleháme vajíčka a přidáme smetanu a osolíme. Čekanku vyjmeme z vody necháme okapat a pokud jsou puky větší, tak je podélně rozpůlíme. Pak zabalíme kousky čekanky asi do 4 plátků šunky a vložíme je do máslem vymazané varné misky. Zalijeme vaječnou směsí, aby byly zcela pokryty a dáme je na 15 minut do trouby rozehřáté na 200° C. Před koncem pečení pokrm posypeme tvrdým sýrem a ještě krátce zapečeme.
ZPĚT do kapitolyHOME