Zapékané čekankové puky v šunce
("Prima vařečka" TV Prima, říjen 2000, dle Michala Fleismanna)

Suroviny:
  • Suroviny:
  • 2 ks čekankových puků
  • 200 g nakrájené šunky
  • 4 vajíčka
  • 100 g tvrdého sýra
  • máslo
  • pepř, sůl
  • smetana nebo mléko


  • Postup přípravy:
  • Čekanku krátce povaříme (blanšírujeme) ve vroucí vodě.
  • V misce rozšleháme vajíčka a přidáme smetanu a osolíme.
  • Čekanku vyjmeme z vody necháme okapat a pokud jsou puky větší, tak je podélně rozpůlíme.
  • Pak zabalíme kousky čekanky asi do 4 plátků šunky a vložíme je do máslem vymazané varné misky.
  • Zalijeme vaječnou směsí, aby byly zcela pokryty a dáme je na 15 minut do trouby rozehřáté na 200° C.
  • Před koncem pečení pokrm posypeme tvrdým sýrem a ještě krátce zapečeme.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]