Lahodný zeleninový hrnec
("Prima vařečka", TV Prima, leden 2001, bezmasé jídlo)

Suroviny:
  • 200 g tříbarevných paprik
  • 1 palice česneku, na nudličky
  • 1 lilek na plátky
  • 200 g sádla
  • 2 cukety na plátky
  • 200 g hlívy ústřičné na nudličky
  • 1 kořen zázvoru, nasekaný
  • 100 g bambusových výhonků

  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 200 g rýže
  • sůl
  • cayenský pepř
  • cukr
  • 2 lžičky sójové omáčky "Hoi-sin"
  • 100 ml rýžového vína (sherry)
  • 2 cibule na nudličky
  • Postup přípravy:
  • Na sádle restujeme postupně cibuli, papriky, česnek a nakonec hlívu a výhonky.
  • Směs ochutíme kořením a omáčkami.
  • Lilek a cukety nakrájíme na plátky a osmažíme.
  • Propranou rýži smícháme se směsí se uvedenými surovinami.
  • Do pekáčku postupně vrstvíme: - směs s rýží, plátky lilku,směs s rýží, plátky cukety a nakonec směs s rýží.
  • Zalijeme vodou asi 1 cm nad okraj poslední vrstvy, přiklopíme a dáme do trouby na 20 minut dusit.
  • Pak vyklopíme celé na mísu a podáváme.

    Poznámka DDK:
    Hoi-sin

    - je sladké kapalné koření ve formě červenohnědé omáčky viskoznější konsistence, vyráběné ze sójové omáčky, česneku a koření.

    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]