Zapečená mrkev s jablky
("Prima varečka" TV Prima, prosinec 2000, čistě zeleninové jídlo podle Jitky Zelenkové)
Suroviny:3 ks mrkve2 velká jablkačervené fazole uvařenérostlinný olej1 cibule1 česnekbujónbobkový list1 lžíce kečupu1 lžička hořčicevinný ocet
Postup přípravy:Oloupeme jablko, pokrájíme na měsíčky a pak na větší kousky.Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev na půlkolečka. Česnek s cibulí dáme na pánev na olej, necháme zesklovatět. Přidáváme nakrájenou zeleninu a fazolky, několik kousků bobkového listu, kečup, nebo protlak, hořčici a malinko octa. Mícháme na pánvi, dle chuti přiměřeně osolíme a podlijeme trochou bujónu. Necháme ještě asi pět minut povařit a přendáme na zapékací misku. Zakryjeme alobalem a tak asi 20 až 30 minut zapečeme.
ZPĚT do kapitolyHOME