Zapečené květákové hřebeny
(Radim Witosz, recept z kalendáře, 2002)
Suroviny:1 celý květákplátky šunky nebo sýra1 lžička karí koření2-4 lžíce zakysané smetany nebo bílého jogurtu2 vejcešpetka soli2 lžíce strouhaného sýru1 lžíce sezamového semínkaanglická slanina
Postup přípravy:Celý květák 10 minut povaříme a necháme odkapat.Mezitím zapékací misku vymažeme máslem.Květák kolmo rozřízneme na řezy asi 3 cm široké a kolmo uložíme do mísy.Mezi řezy vložíme plátky salámu a nahoře posypeme lžičkou karí.V šálku ušleháme smetanu nebo jogurt, 2 vejce, sůl, špetku karí a přidáme sýr.Přelijeme květák a posypeme sezamovým semínkem. Poklademe vločkami másla (1 lžíce) nebo anglickou slaninou a zapečeme do červena. Podáváme s brambory a doplníme zeleninovým salátem.
ZPĚT do kapitolyHOME