Smažená zelná kolečka
(Barbora Tichá, z Chomutova v časopisu "Pošli recept!" červenec 2009)
Suroviny pro 4 porce:6 velkých brambor uvyřených ve slupce nebo zpracujeme brambory, které nám zbudou z minulého chodu300 g kysaného zelímléko150 g měkkého salámu nebo anglické slaniny1 vejce3 stroužky česneku1 lžička soli a špetka mletého pepře podle chuti8 lžic polohrubé moukyolej na smažení
Příloha: hlávkový salát, zelenina cherry rajčátka pod. na ozdobení
Postup přípravy:Vařené a vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.Přidáme scezené a nadrobno nakrájené kysané zelí, na drobné kostičky nakrájený salám nebo anglickou slaninu, prolisovaný česnek, vejce, sůl, pepř a mouku.Vše promícháme a zpracujem v tužší těsto, které rozválíme na pomoučeném válu.Pomocí skleničky vykrájíme kolečka, která smažíme na oleji po obou stranách dozlatova.Usmažená zelná kolečka odkládáme na savou utěrku, abychom je zbavili přebytečného tuku.Podáváme se zeleninou nebo zeleninovým salátem.
ZPĚT do kapitoly HOME