Smažená zelná kolečka
(Barbora Tichá, z Chomutova v časopisu "Pošli recept!" červenec 2009)

Suroviny pro 4 porce:
  • 6 velkých brambor uvyřených ve slupce nebo zpracujeme brambory, které nám zbudou z minulého chodu
  • 300 g kysaného zelí
  • mléko
  • 150 g měkkého salámu nebo anglické slaniny
  • 1 vejce
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička soli a špetka mletého pepře podle chuti
  • 8 lžic polohrubé mouky
  • olej na smažení
    Příloha: hlávkový salát, zelenina cherry rajčátka pod. na ozdobení

    Postup přípravy:
  • Vařené a vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
  • Přidáme scezené a nadrobno nakrájené kysané zelí, na drobné kostičky nakrájený salám nebo anglickou slaninu, prolisovaný česnek, vejce, sůl, pepř a mouku.
  • Vše promícháme a zpracujem v tužší těsto, které rozválíme na pomoučeném válu.
  • Pomocí skleničky vykrájíme kolečka, která smažíme na oleji po obou stranách dozlatova.
  • Usmažená zelná kolečka odkládáme na savou utěrku, abychom je zbavili přebytečného tuku.
  • Podáváme se zeleninou nebo zeleninovým salátem.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]