Zapečené lilky s mozzarelou a tymiánem

Suroviny:
  • 350 g lilku
  • sůl
  • 500 g rajčat
  • olivový olej
  • provensálské koření
  • 170 g dušené šunky
  • 150 g mozzarely
  • 130 g loupaných rajčat v konservě
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 30 ml suchého bílého vína
  • cukr
  • 2 stroužky česneku
  • 50 ml smetany ke šlehání
  • tymián

    Postup přípravy:
  • Lilky nakrájíme i se slupkou na tenká kolečka, osolíme a necháme nejméně půl hodiny vypotit na sítku.
  • Mezitím rajčata nakrájíme na kostičky a krátce i se šťávou podusíme.
  • Přidáme protlak, sůl, cukr, tymián, zamícháme a krátce povaříme.
  • Do omáčky vlijeme smetanu, dochutíme prolisovaným česnekem a už nevaříme.
  • Lilky osušíme a na oleji opečeme.
  • Zapékací misku vymažeme olejem a rozložíme na ní lilky, nakrájená rajčata a vše posypeme provensálským kořením.
  • Na zeleninu položíme plátky šunky, na nudličky nakrájenou mozzarelu a pokapeme vínem.
  • Postup opakujeme až do vyčerpání surovin.
  • V troubě zapečeme při 180°C během 20-25 minut.
  • Před podáváním zalijeme lilky rajčatovou omáčkou a ozdobíme tymiánem.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]