Kedlubnový guláš s uzeninou
(Recept z časopisu "Flóra na zahradě", číslo 6, červen 2004)Kedlubnový guláš - je chutnou, dietnější a jemnější obdobou brambového guláše s uzeninou. Také do něho můžeme na závěr až při podávání přidat trochu kyselé smetany. Je chutný s čerstvým chlebem, já ho mám rád i s houskovým knedlíkem.
Suroviny:150 g cibule, na kolečka1 feferonka, nasekanáolejmletá červená paprika500 g kedlubnu, na kostičky2 lžíce pikantního kečupu400 ml zeleninového vývarusůl a mletý pepř150 g párků, nakrájených1 stroužek česneku, prolisujemepetrželová nať, nasekaná
Postup přípravy:Kolečka cibule osmahneme na oleji, přidáme feferonku, mletou papriku, kostičky kedlubnu, kečup, vše osmahneme a zalijeme horkým vývarem. Ochutíme solí a pepřem a dusíme doměkka.Nakrájené párky opečeme na trošce oleje, přidáme do guláše společně s prolisovaným česnekem a jen krátce povaříme.Kedlubnový guláš podáváme posypaný nasekanou petrželkou nejlépe s čerstvým chlebem případně i knedlíky.
ZPĚT do kapitolyHOME