Špenát v listovém těstě
("Prima vařečka, TV Prima, podle Dagmar Patrasové)

Suroviny na 4 porce:
  • 1/2 balení listového těsta
  • listy špenátu čerstvého nebo drceného zmrazeného (vodu scedit)
  • bílý pepř
  • 1 vajíčko
  • strouhanka
  • sůl
  • žluté sypké polévkové koření
  • česnek
  • drcený kmín
  • balkánský sýr

    Postup přípravy:
  • Ze špenátu a dalších surovina připravíme směs, kterou vložíme na rozválený obdélníkový plát z listového těsta.
  • Směs pokládáme na jednu čtvrtiny obdélníku a podél náplně uprostřed uděláme hřbetem ruky prohlubeninu, do které po celé délce vložíme balkánský (ovčí) sýr.
  • Povrch závinu natřeme vajíčkem a hustě posypeme slunečnicovými semínky.
  • Podáváme nakrájené na porce s bešamelovou omáčkou, kterou připravíme obvyklým způsobem, ale navíc do ní zamícháme našlehanou smetanu - šlehačku.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]