Špenát v listovém těstě
("Prima vařečka, TV Prima, podle Dagmar Patrasové)
Suroviny na 4 porce:1/2 balení listového těstalisty špenátu čerstvého nebo drceného zmrazeného (vodu scedit)bílý pepř1 vajíčko strouhankasůlžluté sypké polévkové kořeníčesnekdrcený kmínbalkánský sýr
Postup přípravy:Ze špenátu a dalších surovina připravíme směs, kterou vložíme na rozválený obdélníkový plát z listového těsta. Směs pokládáme na jednu čtvrtiny obdélníku a podél náplně uprostřed uděláme hřbetem ruky prohlubeninu, do které po celé délce vložíme balkánský (ovčí) sýr. Povrch závinu natřeme vajíčkem a hustě posypeme slunečnicovými semínky. Podáváme nakrájené na porce s bešamelovou omáčkou, kterou připravíme obvyklým způsobem, ale navíc do ní zamícháme našlehanou smetanu - šlehačku.
ZPĚT do kapitolyHOME