Plněné cukety indiánskou rýží
("Prima varečka" TV Prima, listopad 2000)

Suroviny:
  • 2 středně velké cukety
  • svazek čerstvé kudrnky
  • 2 mladé cibulky
  • 2 ks celerové natě
  • 100 g strouhanky
  • 6 stroužků česneku
  • 1 lžička tymiánu
  • sůl a mletý pepř
  • 1 vejce
  • 150 g vařené indiánské neboli divoké rýže
  • 150 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 15 ml rostlinného tuku

  • Postup přípravy:
    Cukety rozkrojíme příčně na dvě poloviny (když jsme šikovní a umíme dlabat, tak jebnemusíme rozkrojit a dlabeme a dlabeme dužinu i když je cuketa vcelku). Když vnitřek vydlabeme a je tam už pěkná díra, tak cukety spaříme ponořením do horké vody, po dobu asi 2 minut. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou nebo nastrouhanou cibuli, celerovou nať, petrželku kudrnku a vydlabanou dužinu z cukety. Do směsi přidáme tymián, česnek, rajský protlak a uvařenou rýži, míchané vejce, strouhanku, kuřecí vývar a ochutíme. Směs nacpeme do vydlabaných cuket. Naplněné cukety (pokud máme cuketu rozkrojenou skrzevá tomu pohodlnějšímu dlabání, tak ji spojíme špejlí) dáme do zapékací nádoby, zalijeme zbytkem vývaru. Pekáček zakryjeme hliníkovou fólii a pečeme 15 minut v rozpálené troubě při 200°C. Upečené rozkrájíme na kolečka.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]