Mrkvová pěna s pórkem
("Prima vařečka" TV Prima, listopad 2000)
Suroviny:600 g mrkve250 ml smetany4 velké pórkysůl a pepř8 plátků uzeného lososa2 cibule2 žluté papriky125 ml drůbežího vývarucukrcayenský pepř
Příloha: brambory
Postup přípravy:Mrkev pokrájíme a uvaříme doměkka, scedíme, rozmixujeme a smícháme se smetanou.Pórek očistíme a dva kusy podélně rozpůlíme, oddělíme listy, opereme a spaříme tím, že je vložíme na chvíli do vařící vody s mrkví. Poskládáme listy pórku těsně vedle sebe na pomaštěnou hliníkovou fólii. Zbylý pórek nadrobno pokrájíme a posypeme jim podkladové listy pórku. Osolíme opepříme, obložíme uzeným lososem, potřeme mrkvovým pyré. Svineme od širší strany pomocí folie, ve které závitek utěsníme. Vaříme ve vodě ve fólii asi 10 minut.
Příprava omáčky:Pokrájíme na kostičky cibuli, papriku nadrobno a obojí podusíme s cukrem, přelijeme vývarem a smetanou. Omáčku necháme povařit, osolíme, a dochutíme cayenským pepřem a nakrájenou šalotkou. Omáčkou polijeme pórkové závitky vybalené z alobalu a podáváme např. s brambory.
ZPĚT do kapitolyHOME