Mrkvová pěna s pórkem
("Prima vařečka" TV Prima, listopad 2000)

Suroviny:
  • 600 g mrkve
  • 250 ml smetany
  • 4 velké pórky
  • sůl a pepř
  • 8 plátků uzeného lososa
  • 2 cibule
  • 2 žluté papriky
  • 125 ml drůbežího vývaru
  • cukr
  • cayenský pepř

  • Příloha: brambory

    Postup přípravy:
  • Mrkev pokrájíme a uvaříme doměkka, scedíme, rozmixujeme a smícháme se smetanou.
  • Pórek očistíme a dva kusy podélně rozpůlíme, oddělíme listy, opereme a spaříme tím, že je vložíme na chvíli do vařící vody s mrkví.
  • Poskládáme listy pórku těsně vedle sebe na pomaštěnou hliníkovou fólii.
  • Zbylý pórek nadrobno pokrájíme a posypeme jim podkladové listy pórku.
  • Osolíme opepříme, obložíme uzeným lososem, potřeme mrkvovým pyré.
  • Svineme od širší strany pomocí folie, ve které závitek utěsníme.
  • Vaříme ve vodě ve fólii asi 10 minut.
    Příprava omáčky:
  • Pokrájíme na kostičky cibuli, papriku nadrobno a obojí podusíme s cukrem, přelijeme vývarem a smetanou.
  • Omáčku necháme povařit, osolíme, a dochutíme cayenským pepřem a nakrájenou šalotkou.
  • Omáčkou polijeme pórkové závitky vybalené z alobalu a podáváme např. s brambory.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]