Okurky plněné salátem z červené řepy
(Recepty časopisu Rytmus života, 2007)
Suroviny:250 g sterilované červené řepy1 jablkosůl100 g zakysané smetany nebo jogurtu1 lžíce strouhaného křenu2 lžičky olivového oleje2 rovné salátové okurky
Na zdobení:2 lžíce výhonků řeřichy (případně koriandru nebo petrželky)
Postup přípravy:
Červenou řepu necháme důkladně okapat, nakrájíme na kostičky (pokud ještě nejsou) a dáme do misky. Jablko oloupeme, odstraníme jádřinec a dužinu nakrájíme na drobné kostičky. Jablko, křen a smetanu (či jogurt) přidáme k řepě a vše zlehka promícháme. Podle chuti osolímeOkurky oloupeme a nakrájíme na špalíčky dlouhé 4-5 cm. Každý špalíček pečlivě kulatým vypichovačem do poloviny vydlabeme (vytvoříme tím malé misky), lehce osolíme, pokapeme olivovým olejem a naplníme připraveným salátem.Naplněné okurky rozdělíme na talíře, ozdobíme na nudličky nakrájenou okurkou a červenou řepou. Posypeme řeřichou (případně koriandrem nebo petrželkou a pod.). Podáváme jako přílohu s bílým pečivem
ZPĚT do kapitolyHOME