Růžičková kapusta na vestfálský způsob s klobáskou
("Prima varečka" TV Prima, únor 2001, německá kuchyně)
Suroviny:1 kg růžičkové kapusty200 g klobásky2 lžíce máslapolohrubá mouka125 ml mléka1 vejce50 g strouhaného ementálucukr, sůlstrouhaný muškátový oříšekpetrželová nať
Postup přípravy:Z růžičkové kapusty odstraníme poškozené listy, zkrátíme košťály a nařízneme do kříže.Růžičky omyjeme a vaříme 15 minut pod pokličkou v jednom litru osolené vody.Klobásky oloupeme a nakrájíme na stejná tenká kolečka.Po 15 minutách kapustu slijeme a asi 125 ml vývaru si necháme stranou.Na pánvi připravíme jíšku, do které postupně přiléváme mléko.Za stálého míchání vaříme 5 minut a na patřičnou hustotu doředíme vývarem z kapusty.Odstavíme, přidáme cukr, oříšek, sůl a vejce. Růžičky kapusty a kolečka klobásky naskládáme do ohnivzdorné misky.Zalijeme omáčkou, posypeme sýrem, pepřem, petrželí a s kousky másla pečeme v troubě po dobu asi 15 minut.
ZPĚT do kapitolyHOME