Růžičková kapusta na vestfálský způsob s klobáskou
("Prima varečka" TV Prima, únor 2001, německá kuchyně)

Suroviny:
  • 1 kg růžičkové kapusty
  • 200 g klobásky
  • 2 lžíce másla
  • polohrubá mouka
  • 125 ml mléka
  • 1 vejce
  • 50 g strouhaného ementálu
  • cukr, sůl
  • strouhaný muškátový oříšek
  • petrželová nať

    Postup přípravy:
  • Z růžičkové kapusty odstraníme poškozené listy, zkrátíme košťály a nařízneme do kříže.
  • Růžičky omyjeme a vaříme 15 minut pod pokličkou v jednom litru osolené vody.
  • Klobásky oloupeme a nakrájíme na stejná tenká kolečka.
  • Po 15 minutách kapustu slijeme a asi 125 ml vývaru si necháme stranou.
  • Na pánvi připravíme jíšku, do které postupně přiléváme mléko.
  • Za stálého míchání vaříme 5 minut a na patřičnou hustotu doředíme vývarem z kapusty.
  • Odstavíme, přidáme cukr, oříšek, sůl a vejce. Růžičky kapusty a kolečka klobásky naskládáme do ohnivzdorné misky.
  • Zalijeme omáčkou, posypeme sýrem, pepřem, petrželí a s kousky másla pečeme v troubě po dobu asi 15 minut.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]