Zelí z čerstvých kedluben
(Časopis "Receptář prima nápadů", č. 20., září 2006)
Suroviny pro 4 osoby:10 mladých kedluben neboli brukví1 lžíce másla2 kostky cukru2 lžíce octa5 lžíc kyselé smetanymouka na zahuštěníkmínsůl
Postup přípravy:Kedlubny oloupeme a nastrouháme nahrubo a vložíme do kastrolu. Přidáme sůl, kmín, cukr, máslo, podlijeme malým množstvím vody a přimícháme trochu octa. Dusíme jen krátce doměkka.Na závěr přidáme mouku rozkvedlanou ve smetaně a povaříme do zhoustnutí.
Zelí z tuřínu - můžeme připravit téměř stejně. Nejprve tuřím pokrájíme na nudličky a spaříme vařící vodou. Pak postupujeme jako při výše popsané přípravě zelí z kedluben.
ZPĚT do kapitolyHOME