Řecká lilková omáčka
Olympijský olivový věnec - Athény 2004 (Ainsley Harriot: Ainsley´s Barbeque Bible", seriál TV BBC 2 z roku 1997, zařazeno v srpnu 2003, balkánská kuchyně)

Suroviny:
  • 1 lilek
  • šťáva z poloviny citrónu
  • lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • drcený kmín
  • 1 lžíce smetanového jogurtu
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • sůl a pepř

    Postup přípravy:
    Lilek upečeme v troubě nebo na roštu.
  • Šťavnatou dužinu vyškrábneme do nádoby, přidáme šťávu z poloviny citrónu, olivový olej, rozdrcený stroužek česneku, trochu drceného kmínu, sekanou petrželku a smetanový jogurt.
  • Jogurt není nutný, ale pokud ho přidáme, tak výsledek stojí za to.
  • Omáčka má báječnou smetanovu chuť.
  • Zamícháme a přidáme podle chuti soli a čerstvě namletý černý pepř.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]