Řecká lilková omáčka
(Ainsley Harriot: Ainsley´s Barbeque Bible", seriál TV BBC 2 z roku 1997, zařazeno v srpnu 2003, balkánská kuchyně)
Suroviny:1 lilekšťáva z poloviny citrónulžíce olivového oleje1 stroužek česnekudrcený kmín1 lžíce smetanového jogurtu
1 lžíce nasekané petrželky sůl a pepř
Postup přípravy:
Lilek upečeme v troubě nebo na roštu. Šťavnatou dužinu vyškrábneme do nádoby, přidáme šťávu z poloviny citrónu, olivový olej, rozdrcený stroužek česneku, trochu drceného kmínu, sekanou petrželku a smetanový jogurt. Jogurt není nutný, ale pokud ho přidáme, tak výsledek stojí za to. Omáčka má báječnou smetanovu chuť. Zamícháme a přidáme podle chuti soli a čerstvě namletý černý pepř.
ZPĚT do kapitolyHOME