Rajčata plněná fazolkami
("Prima varečka" TV Prima, listopad 2000)
Suroviny:
4 velká rajčata200 g fazolek petržel2 žloutky100 g strouhaného sýrapepřsýr50 g másla1 svazek kerblíku
Postup přípravy:Fazolky očistíme, rozpůlíme a vaříme 15 minut. Pak je, až na 2 lžíce (dáme stranou), rozmixujeme spolu se sekanou petrželkou, žloutky, strouhaným sýrem, solí a pepřem. Rajčata nahoře seřízneme (získáme víčko) a buď rovně nebo si můžeme pohrát a vyříznout hvězdičku cik-cak řezem. Dužinu vybereme a použijeme jinde a vydlabaná rajčata jako mištičky plníme fazolkovým pyré, navrch rozložíme (zastrčíme) odložené fazolové lusky a poklademe vločkami másla. Pak přikryjeme odříznutými vršky rajčat a zapékáme asi 15 minut při 200°C. Pokrm ozdobíme snítky kerblíku
ZPĚT do kapitolyHOME