Rajčata plněná krůtím masem - Turkey-Stuffed Tomato Shells
(Slimmers´Delights, Better Homes and Gardens Books, strana 32, Great Britain)
Suroviny:
450 g nakrájeného uvařeného krůtího nebo kuřecího masa210 g konzervovaného krému žampiónové polévky75 g nasekaného celeru60 g konservovaných nakrájených žampionů, scezených2 lžíce nasekaného nového koření1 lžíce nastříhané petržele1/4 lžičky sušeného tymiánu, drceného4 velká rajčata25 g nastrouhaného čedaru
219 cal na porci
Postup přípravy:Ve větší misce dobře promícháme krůtí maso, žampiónovou polévku, celer, žampiony, nové koření, petrželku a tymián. Z rajčat vybereme dužinu a vydlabaná rajčata osušíme na ubrousku. Odkrojenou část a dužinu si uchováme pro jiné použití. Rajčatové košíčky vevnitř osolíme a narovnáme do zapékací misky. Lžící naplníme dutiny rajčat masovou směsí a pečeme zakryté při 180 °C asi 20-25 minut. Každou porci pak posypeme čedarem, nebo švýcarským sýrem.
ZPĚT do kapitolyHOME