Brokolice dle Nero Wolfe
(Rex Stout a redakce Viking Press: "Kuchařka Nero Wolfe", české vydání, strana 42, Paseka Litomyšl 1996)
Suroviny: 5 šálků brokolicových růžiček1/4 šálku olivového oleje2 utřené stroužky česneku1/4 šálku nadrobno nakrájených žampionů1 1/2 šálku bílého vínasůl a pepř
Postup přípravy:Na velké pánvi v rozpáleném oleji osmažíme česnek, přidáme houby a restujeme pár minut. Pak vložíme na pánev brokolici a rychle a důkladně ji promícháme, aby se každý kousek obalil olejem. Přelijeme vínem, osolíme a opepříme. Zlehka zamícháme a nezakryté 3-4 minuty povaříme. Pánev přiklopíme poklici a dusíme dalších asi 5 minut do měkka. Hotovou brokolici dáme na mísu. Zbylý vývar odpaříme na polovinu a přelijeme zeleninu.
ZPĚT do kapitolyHOME