Brokolice dle Nero Wolfe
(Rex Stout a redakce Viking Press: "Kuchařka Nero Wolfe", české vydání, strana 42, Paseka Litomyšl 1996)

Suroviny:
  • 5 šálků brokolicových růžiček
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 2 utřené stroužky česneku
  • 1/4 šálku nadrobno nakrájených žampionů
  • 1 1/2 šálku bílého vína
  • sůl a pepř

    Postup přípravy:
  • Na velké pánvi v rozpáleném oleji osmažíme česnek, přidáme houby a restujeme pár minut.
  • Pak vložíme na pánev brokolici a rychle a důkladně ji promícháme, aby se každý kousek obalil olejem.
  • Přelijeme vínem, osolíme a opepříme.
  • Zlehka zamícháme a nezakryté 3-4 minuty povaříme.
  • Pánev přiklopíme poklici a dusíme dalších asi 5 minut do měkka.
  • Hotovou brokolici dáme na mísu.
  • Zbylý vývar odpaříme na polovinu a přelijeme zeleninu.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]