Papriky plněné šunkou a rýží - Ham-and-Rice Stuffed Green Peppers
(Slimmers´Delights, Better Homes and Gardens Books, str. 32, Great Britain )
Suroviny:150 g předvařené rýže225 g nakrájené vařené šunky220 ml konzervovaných rajčat, scezených60 g žampionů na tenké plátky1 lžíce nastřihané pažitky1 lžíce worcesteru1/4 lžičky chilli kořenípepřová omáčku4 velké zelené papriky
Postup přípravy:Uvaříme rýži podle návodu doměkka. Ve větší misce smícháme rýži, šunku, scezená rajčata a žampiony.Petrželku, worcester, chilli koření, pepřovou omáčku a dobře promícháme. Odstraníme vršky paprik u stopky a současně odstraníme vnitřní semeník. Pak dužinu papriky vložíme do vařící vody na 3-5 minuty. Vyndáme je a položíme osušit na ubrousek. Pak osolíme a umístíme na pekáček a lžící naplníme šunkovou směsí a uzavřeme kloboučkem z odříznuté částí papriky. Pečeme při 180 °C po dobu 20 až 25 minut.
ZPĚT do kapitolyHOME