Zeleninový koláč s chřestem a sýrem
("Prima varečka" TV Prima, leden 2001, bezmasé jídlo)
Suroviny:250 g listového těsta
Na náplň:200 g chřestu, na krátké špalíčky150 g sýru feta, na kostičky150 g křenové smetany2 šalotky, nasekané4 stroužky česneku 2 vejce, rozmíchanábylinky: máta, bazalka oregáno (čerstvé nebo sušené)zelená petrželka, nasekanásůl100 g másla
Postup přípravy:
Těsto rozdělíme na dva díly. Z jednoho dílu rozválíme placku a vyložíme s ní koláčovou formu. Z druhé části vytvoříme také placku, která bude použita na zakrytí náplně, kterou vložíme na těsto v koláčové formě. Náplň připravíme z chřestu nakrájeného na malé špalíčky, uvařeného v osolené vodě spolu s ostatními surovinami a kořením, které s chřestem promícháme. Touto směsí naplníme z plcku z těsta ve formě a druhou plackou tuto náplň přikryjeme a po okrajích utěsníme; spojíme dobře spodní částí těsta. Ve vrchní vrstvě těsta uděláme dírky pro odchod pár. Pečeme asi 25 minut v troubě při 180°C.
Poznámka DDK: - postup je stejný jako když děláme dvojitý koláč z křehkého těsta
ZPĚT do kapitolyHOME