Thajský květák Kena Homa
("Prima varečka" TV Prima, prosinec 2000, thajská kuchyně)

Suroviny:
  • 1 květák rozdělený na růžičky
  • 2 chilli papričky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • sůl
  • cukr
  • sójová omáčka tmavá
  • sójová omáčka light
  • rýžové víno
  • olej rostlinný
  • sezamový olej
  • kari pasta

    Postup přípravy:
  • Do pánve wok vložíme na rozpálený olej roztlučený česnek, chilli papričky a sekanou cibuli.
  • Po chvilce přidáme květák a velmi dobře promícháváme.
  • Přidáme cukr, který je protiváhou příliš ostré chuti chilli a zmírňuje ostrost jídla.
  • Po chvilce přidáme malé množství vody, kari pastu a zakryjeme poklicí.
  • Dusíme asi 5 minut.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]