Smažená zelenina se studenou omáčkou
(Prima vařečka, TV Prima, srpen 2000)
Suroviny:2 mrkve1 celer4 žampiony6 růžiček květákuolej na smažení
Na trojobal: hladká mouka, vejce, mléko, strouhanka
Na studenou omáčku:bílý jogurtjarní cibulkapetrželkasůlbílý pepřcitrónová šťáva
Postup přípravy:Zeleninu krátce povaříme ve vývaru, nakrájíme na úhledné kousky a obalíme v trojobalu. Usmažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Osmažené kousky servírujeme rozložené na petrželce a se studenou omáčkou.
Příprava studené jogurtové omáčky:Omáčku připravíme smícháním jogurtu, jarní cibulky, petrželky, soli, pepře a citrónové šťávy. Při podávání střed talíře ozdobíme věnečkem z mrkve a zeleným lístkem celeru.
ZPĚT do kapitolyHOME