Smažená zelenina se studenou omáčkou
(Prima vařečka, TV Prima, srpen 2000)

Suroviny:
  • 2 mrkve
  • 1 celer
  • 4 žampiony
  • 6 růžiček květáku
  • olej na smažení
    Na trojobal: hladká mouka, vejce, mléko, strouhanka
    Na studenou omáčku:
  • bílý jogurt
  • jarní cibulka
  • petrželka
  • sůl
  • bílý pepř
  • citrónová šťáva

    Postup přípravy:
  • Zeleninu krátce povaříme ve vývaru, nakrájíme na úhledné kousky a obalíme v trojobalu.
  • Usmažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
  • Osmažené kousky servírujeme rozložené na petrželce a se studenou omáčkou.
    Příprava studené jogurtové omáčky:
  • Omáčku připravíme smícháním jogurtu, jarní cibulky, petrželky, soli, pepře a citrónové šťávy.
  • Při podávání střed talíře ozdobíme věnečkem z mrkve a zeleným lístkem celeru.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]