Okurkový salát na krétský způsob
(Publikace: "Recepty pro mlsné jazýčky", 1999)

Suroviny:
  • 3 salátové okurky
  • 250 g sýru feta nebo balkánského sýru
  • 200 g černých oliv
    Na jogurtovou omáčku:
  • 1 jogurt
  • 2 lžíce smetany
  • 1/2 citrónu
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • sůl a čerstvě umletý pepř

    Postup přípravy:
  • Okurky oloupeme, podélně rozkrojíme a lžičkou vybereme semínka.
  • Dužinu rozkrájíme na kostičky, vložíme do cedníku a osolíme.
  • Za 30 minut okurky pustí šťávu; osušíme je do ubrousku.
  • Sýr nakrájíme na malé kostičky.
  • Do hlubší mísy vložíme kostičky okurek a sýra.
  • Vše polijeme jogurtovou omáčkou, promícháme.
  • Lehce opepříme a případně osolíme.
  • Ozdobíme černými olivami a podáváme dobře vychlazené.
  • Salát můžeme též ochutit bylinkami a přidat malá rajčata.
    Připrava jogurtové omáčky:
  • V misce smícháme citrónovou šťávu, jogurt, smetanu, olej a ušleháme.

    Poznámka DDK:
    Vynikající a vydatný salát


    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]