Zapečené květákové toasty
("Prima varečka" TV Prima, prosinec 2000, bezmasé jídlo)
Suroviny:4 krajíce tmavého chlebalžíce másla
Pomazánka:2 šálky uvařeného květáku3-4 lžíce majonézy1 lžíce francouzské hořčicesůl3 lžíce nastrouhaného syrového celerupár kapek citrónové šťávy na celer
Na ozdobení:
pokrájená hlávka salátunastrouhaná karotka
Postup přípravy:Uvařený květák umixujeme dáme do mísy.Přidáme majonézu, hořčici, zamícháme.Přidáme nastrouhaný celer pokapaný citrónovou šťávou, aby nezhnědl a podle potřeby ochutíme solí a pepřem.Tuto hmotu navršíme na krajíčky tmavého chleba potřeného máslem.Krajíčky položíme na plech a krátce zapečeme v troubě.Na podávací míse ozdobíme nakrájeným salátem a nastrouhanou karotkou.
ZPĚT do kapitolyHOME