Pórek zapečený s těstovinami a párky
(Recept z kalendáře na září 2008)
Suroviny pro 4 osoby:300 g těstovin, uvařené téměř "al dente"500 g pórku, bílé částiolej2 vejce250 ml sladké smetanysůl a mletý pepř podle chuti1 lžička grilovacího kořeni nebo jiného dle obliby a chuti
Postup přípravy:Těstoviny uvaříme ve vroucí vodě "al dente".Současně vložíme do již vařící vody v jiném hrnci bílé části pórku a uvaříme je do poloměkka.Pórek pak vyjmeme a necháme vychladnout a následně pokrájíme na asi 1-2 cm válečky.Do vymaštěného pekáče klademe střídavě vždy vrstvu těstovin, vařeného pórku a proložených nykrájenými párky.Ve smetaně rozšleháme vajíčka, pepř, sůl, vybranou směs koření a posekanou zelenou část pórků nebo petrželovou nať.Vaječnou směsi zalijeme pekáč s těstovinami.Zapečeme v předehřáté troubě při 180-200°C.Podáváme s nakrájenou čerstvou, případně ochucenou (ocet, sůl, pepř aj.) zeleninou.Poznámka DDK: - pokud vynecháme párky nebo je nahradíme sójovými uzeninami získáme vegetariánské chutné jídlo.
ZPĚT do kapitoly HOME