Papriky plněné vejci
(Jiřina Chucesovová:"Kuchyně kavkazkých národů", Sešity domácího hospodaření, sv. 121, str.11, Práce Praha, 1983, gruzínská kuchyně)
Suroviny:7 zelených paprik100 g cibule, nadrobno40 g máslasůl a mletý pepřpetrželkanať saturejky a koriandru6 vajec3 lžíce oleje
Postup přípravy:
Papriky očistíme, zbavíme semínek a tři menší nakrájíme na tenké nudličky. Nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém másle. Přidáme nakrájené papriky, sůl, pepř, vejce a rozsekanou nať a za stálého míchání necháme vejce srazit. Touto náplní plníme očištěné a semen zbavené papriky. Po pokličkou v kastrólku s olejem dusíme plněné papriky asi 15 minut doměkka. Podáváme s bílým chlebem "lavaš" (plackou) nebo s bramborem
ZPĚT do kapitolyHOME