Zelenina s holandskou omáčkou
("Prima vařečka", TV Prima, prosinec 2000)
Suroviny:350 g brokolice jednotlivé růžičky300 g mrkve na plátky1 svazek naťových cibulek na kousky250 ml zeleninového vývaru 50 g másla
Na holandskou omáčku:2 žloutkybílé vínocitrónová šťávamáslo sůl a bílý pepř na dochucenípetrželka na posypání
Postup přípravy:Brokolici rozdělíme na růžičky, mrkev nakrájíme na plátky a naťové cibulky na kousky. Brokolici povaříme ve vývaru a zhruba v polovině vaření přidáme mrkev. Na rozehřátém oleji dusíme cibulku asi 2 - 3 minuty.
Příprava holandské omáčky:
Žloutky, sůl, pepř, bílé víno a vývar rozšleháme a mícháme na vodní lázni až začne houstnout. Pak přidáme rozpuštěné máslo a citrónovou šťávu. Zeleninu slijeme dáme na mísu, přelijeme omáčkou a posypeme pepřem a petrželkou.
ZPĚT do kapitolyHOME