Zelenina s holandskou omáčkou
("Prima vařečka", TV Prima, prosinec 2000)

Suroviny:
  • 350 g brokolice jednotlivé růžičky
  • 300 g mrkve na plátky
  • 1 svazek naťových cibulek na kousky
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 50 g másla
    Na holandskou omáčku:
  • 2 žloutky
  • bílé víno
  • citrónová šťáva
  • máslo
  • sůl a bílý pepř na dochucení
  • petrželka na posypání

    Postup přípravy:
  • Brokolici rozdělíme na růžičky, mrkev nakrájíme na plátky a naťové cibulky na kousky.
  • Brokolici povaříme ve vývaru a zhruba v polovině vaření přidáme mrkev.
  • Na rozehřátém oleji dusíme cibulku asi 2 - 3 minuty.
    Příprava holandské omáčky:
    Žloutky, sůl, pepř, bílé víno a vývar rozšleháme a mícháme na vodní lázni až začne houstnout.
  • Pak přidáme rozpuštěné máslo a citrónovou šťávu.
  • Zeleninu slijeme dáme na mísu, přelijeme omáčkou a posypeme pepřem a petrželkou.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]