Kapusta smažená s dušenými houbami
("Prima vařečka", TV Prima, 2000)
Suroviny:
600 g kapusty
30 g másla
50 g cibule
60 g sádla
200 g hub
1 houska
2 vejce
500 ml mléka
strouhanka
zelená petrželka
sůl, pepř
olej na smažení
Postup přípravy:
Rozpůlenou kapustu uvaříme v osolené vodě do poloměkka.
Z kapustových listů vyřízneme střední silnou část listu.
Houby podusíme na cibulce, promícháme s houskou máčenou v mléce, přilijeme mléko, osolíme a okořeníme.
Přidáme vejce a řádně promícháme; můžeme směs zahustit strouhankou.
Připravenou hmotou potíráme kapustové listy, které dobře pomačkáme a zformujeme do válečku.
Obalené smotky v trojobalu smažíme na oleji.
Jako
omáčku
k tomu připravíme směs hořčice a smetany s čerstvou saturejkou.
ZPĚT do kapitoly
HOME