Rajčata plněná sýrem fetou s bazalkou
(Recepty časopisu ONA DNES, 2000)
Suroviny:8 menších rajčat, tvrdých400 g sýru feta, v nouzi případně použijeme i cottage nebo lučinu2,5 lžíce olivového olejesůl a mletý pepřsvazek bazalky (případně jiných čerstvých bylinek jako je petrželka, pažitka a pod)
Postup přípravy:Fetu (nebo jiný výše doporučený sýr) nadrobíme najemno do misky, promícháme s 2 lžícemi olivového oleje. >Př>idáme nasekanou bazalku (případně jiné bylinky). Pár jejich lístků si necháme stranou na konečné ozdobení.Podle chuti přisolíme (feta je poměrně hodně slaný) a lehce opepříme.Rajčata omyjeme, osušíme a ostrým nožem nařízneme jejich vršky.> Můžeme také malinko seříznout i spodní část, aby pak naplněná rajčata pěkně seděla na talíři při podávání. >Lžičkou opatrně vydlabeme semínka a obnažený vnitřek můžeme lehce osolit (také podle druhu použitého sýra).Takto připravené rajčatové "misky" naplníme sýrovou směsí a ozdobíme zbylými listky bylinek. >Pak napůl přiklopíme seříznutými vršky a podáváme zakápnuté troškou olivového oleje.
ZPĚT do kapitolyHOME