Topinambury s kukuřičnými lupínky a mandlemi
(Jana Kovarik, Townsville, Quesland, Austrálie, srpen 2006)
Topinambury - neboli sladké brambory připravené následujícím způsobem jsou výborná, netradiční příloha k pečenym masům nebo drůbeži. Recept do DDK poslala paní Jana z Townsvillu a v něm sdělila: "jsem ráda, že se mohu podělit s ostatními milovníky jídel o moje oblibené recepty. Mějte se krásně a přeji dobrou chuť!" - Jana Kovarik
Suroviny:
  • 3 středně velké oloupané topinambury (sladké brambory)
  • 2 šálky kukuřičných lupínků (Corn Flakes, co jíme někdy k snídani)
  • 3/4 šálku hnědého cukru
  • 3/4 šálku krájených mandlí bez slupky
  • 5 stroužků rodrceného česneku
  • 100 g rozpuštěného másla
  • čerstvá zelená petrželka nebo pažitka na ozdobu

    Postup přípravy:
  • Pokrm pečeme ve vymazaném malém pekačku nebo v ohnivzdorné míse, ve které ho můžeme i podávat.
  • Sladké brambory nakrájíme na 1,5 cm široká kolečka a dáme vařit nepřikryté do poloměkka.
  • Pak je důkladně scedíme a vyložíme jimi dno pekáčku tak, aby se kolečka částečně překrývaly.
  • Kukuřičné lupínky, cukr, máslo, mandle, česnek a máslo důkladně promícháme a touto směsí překryjeme sladké brambory rozložené v pekáčku.
  • Pečeme v předehřáté středně teplé troubě na teplotu 180°C po dobu asi 15 minut, případně do chvíle, kdy povrch lehce zhnědne.

    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]