Špagety s červenou řepou
(Z Časopisu "Zahrádkář" , str. 54, říjen 2004)
Suroviny:300 g špaget320 g sterilované červené řepy6 stroužků česneku utřeného se solí100 ml mléka1 lžička strouhaného křenu20 g tuku2 balíčky taveného sýra
Postup přípravy:Špagety uvaříme "al dente" a scedíme.Sterilovanou řepu necháme okapat.Na pánvi rozpustíme tuk, přidáme červenou řepu a utřený česnek se solí.Za stálého míchání řepu prohřejeme, přimícháme uvařené špagety a ještě 3 minuty prohříváme na mírném ohni..Mléko ohřejeme asi na 50 °C.Do misky vložíme sýr, přilijeme teplé mléko, přisypeme strouhaný sýr a vše ušleháme do hladké omáčky.Před podáváním špagety s červenou řepou polijeme touto rychlou "sýrovou omáčkou s křenem".
ZPĚT do kapitoly HOME