Brokolice s v bešamelové omáčce s mandlemi
Suroviny:800 g brokolice2 lžíce másla3 lžíce mandlových lupínků1 lžíce hladké mouky250 ml mléka80 g tvrdého sýra nastrouhání1 žloutekšpetka muškátového květusůl
Postup přípravy:Brokolici rozdělíme na růžičky, omyjeme ve vodě a vaříme nejlépe v páře asi 10 minut.Mezitím připravíme bešamelovou omáčku tak, že z másla a mouky připravíme světlou jíšku.Jíšku naředíme mlékem a za stálého míchání povaříme do viskoznější omáčky .Takto připravenou omáčku odstavíme z ohně a do zchladlého pak vmícháme žloutek a nastrouhaný sýr (poznámka: připravíme omáčku příbuznou omáčce veluté) Ochutíme solí a muškátovým květem.V páře změklou brokolici rozložíme do zapékací misky vymazané máslem a přelijeme připravenou omáčkou.Posypeme mandlovými lupínky a zapečeme v troubě (180°C) dorůžova.
ZPĚT do kapitolyHOME