Dušená zelenina s nivou a česnekovou omáčkou
(Recept od Kamilky Kroupové, Brno, 2001)
Suroviny:
1 balíček libovolné mražené zeleninové směsi, nebo vlastní směs zeleniny (mrkev, celer, hrášek, květák nebo brokolice, cibulka aj.)100 g sýru nivamáslosůl a pepř
Na omáčku:1-2 kelimky jogurtu2-3 lžíce kečupu (podle chuti)3-4 stroužky česnekulibovolné bylinkysůl podle chuti
Postup přípravy:Osolenou zeleninu uvaříme do měkka; nejlépe v páře. Pak ji přemístíme na talíře, posypeme nivou a vložíme na talíř do mikrovlnné trouby, jen aby se sýr rozpustil. Po vyjmutí zalijeme česnekovo-jogurtovou omáčkou. Podáváme posypané nakrájeným čerstvým pórkem.
Příprava omáčky: Omáčku připravíme smícháním uvedených ingrediencí.
ZPĚT do kapitolyHOME