Vegetariánské kyselé zelí se sójovou klobásou
(Linda McCartney: "Linda McCartney´s World of Vegetarian Cooking", z vydání knihy z r. 1998, vegetariánský pokrm, německá kuchyně)Klasický a vydatný pokrm německé kuchyně s kyselým zelím můžeme připravit ve vegetariánské variantě, když použijeme sójové klobásky nebo párky. Kdo vegetariánem není, ten použije dobrou masitou klobásu nebo jakýkoliv dobrý párek.
Suroviny pro 6-8 porcí:1 velká cibule2 lžíce rostlinného oleje900 g kyselého zelí4 velké mrkve, na kolečka12 kuliček jalovce, rozmáčknutých300 ml zeleninového vývaru16 opečených (grilovaných) vegetariánských klobásek nebo nožiček sójových párků
Příloha: rozmačkané vařené brambory
Postup přípravy:
Ve velkém kastrolu na mírném plameni necháme na oleji během asi 10 minut zesklovatět cibulku. Přidáme kyselé zelí a nakrájenou mrkev. Zamícháme a přidáme rozmáčknuté bobulky jalovce.Podlijeme zeleninovým vývarem a zakryté poklicí dusíme 1,5 hodiny. Pokud je to nezbytné, přidáme trochu vody, aby byla směs během dušení stále vlhká.Před podávání přidáme do zelí klobásy, zamícháme a po jejich prohřátí podáváme rozmačkanými vařenými brambory.
ZPĚT do kapitolyHOME