Vegetariánské kyselé zelí se sójovou klobásou
(Linda McCartney: "Linda McCartney´s World of Vegetarian Cooking", z vydání knihy z r. 1998, vegetariánský pokrm, německá kuchyně)
Klasický a vydatný pokrm německé kuchyně s kyselým zelím můžeme připravit ve vegetariánské variantě, když použijeme sójové klobásky nebo párky. Kdo vegetariánem není, ten použije dobrou masitou klobásu nebo jakýkoliv dobrý párek.
Suroviny pro 6-8 porcí:
  • 1 velká cibule
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 900 g kyselého zelí
  • 4 velké mrkve, na kolečka
  • 12 kuliček jalovce, rozmáčknutých
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 16 opečených (grilovaných) vegetariánských klobásek nebo nožiček sójových párků
    Příloha: rozmačkané vařené brambory

    Postup přípravy:
  • Ve velkém kastrolu na mírném plameni necháme na oleji během asi 10 minut zesklovatět cibulku.
  • Přidáme kyselé zelí a nakrájenou mrkev.
  • Zamícháme a přidáme rozmáčknuté bobulky jalovce.
  • Podlijeme zeleninovým vývarem a zakryté poklicí dusíme 1,5 hodiny.
  • Pokud je to nezbytné, přidáme trochu vody, aby byla směs během dušení stále vlhká.
  • Před podávání přidáme do zelí klobásy, zamícháme a po jejich prohřátí podáváme rozmačkanými vařenými brambory.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]