Zapečené závitky s jarními cibulkami
(Vitězný recept z magazinu supermarketu "Albert" od Lukáše Hanzla z Ústí nad Orlicí, č.20. s. 49, 2006)
Suroviny pro 4 porce:12 jarních cibulek s natí8 plátků sýru Eidam4 plátky šunky100 ml bílého vína1/2 kelímku zakysané smetanypepř podle chuti, (nesolíme - sýr je slaný)
Postup přípravy:Cibulky s natí krátce blanžírujeme (1-2 min) ve vařící vodě. Vodu slijeme a cibulky vyjmeme z hrnce a položíme na pracovní desku.Po dvou až třech kusech je balíme do plátku sýra a následně do plátku šunky.Závitky naskládáme do máslem vymazané ohnivzdorné misky jednu rolku vedle druhé. Zalijeme trochou bílého vína, zakysanou smetanou a opepříme.Nahoru můžeme ještě položit zbylé plátky sýra.Naplněnou misku dáme asi na 20 minut zapéct při teplotě 180°C.Podáváme s vařenými nejlépe novými brambory a lákavě posypané pažitkou.
ZPĚT do kapitolyHOME