Kedlubnové karbanátky
(Recept z časopisu "Flóra na zahradě", číslo 6, červen 2004)Kedlubnové karbanátky - jsou v podstatě klasické karbanátky z mletého vepřového masa netradičně odlehčené přídavkem nastrouhaných kedlubnů.
Suroviny:2 mladé kedlubny, nastrouhané nahrubo100 g prorostlé slaniny, na kostky500 g mletého vepřového masa1 vejcesůl a mletý pepřmajoránkamletá červená paprika1 žemle1 stroužek česneku, prolisovanýstrouhanka dle potřeby na obaleníolej na smažení
Postup přípravy:Slaninu rozškvaříme, přidáme kostičky kedlubnů, osmažíme a necháme vychladnout.Do mísy dáme maso, osmahnuté kedlubny se slaninou, vejce, sůl, mletý pepř, majoránku, mletou papriku, namočenou a vymačkanou žemli a prolisovaný česnek a vše dobře promícháme.Z masy navlhčenýma rukama zformujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance a na oleji opečeme ze všech stran dozlatova.Podáváme s opékanými nebo vařenými brambory a tatarskou omáčkou nebo dietněji s ochuceným jogurtem.
ZPĚT do kapitolyHOME