Kedlubnové karbanátky
(Recept z časopisu "Flóra na zahradě", číslo 6, červen 2004)
Kedlubnové karbanátky - jsou v podstatě klasické karbanátky z mletého vepřového masa netradičně odlehčené přídavkem nastrouhaných kedlubnů.
Suroviny:
  • 2 mladé kedlubny, nastrouhané nahrubo
  • 100 g prorostlé slaniny, na kostky
  • 500 g mletého vepřového masa
  • 1 vejce
  • sůl a mletý pepř
  • majoránka
  • mletá červená paprika
  • 1 žemle
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný
  • strouhanka dle potřeby na obalení
  • olej na smažení

    Postup přípravy:
  • Slaninu rozškvaříme, přidáme kostičky kedlubnů, osmažíme a necháme vychladnout.
  • Do mísy dáme maso, osmahnuté kedlubny se slaninou, vejce, sůl, mletý pepř, majoránku, mletou papriku, namočenou a vymačkanou žemli a prolisovaný česnek a vše dobře promícháme.
  • Z masy navlhčenýma rukama zformujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance a na oleji opečeme ze všech stran dozlatova.
  • Podáváme s opékanými nebo vařenými brambory a tatarskou omáčkou nebo dietněji s ochuceným jogurtem.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]