Plněná zelenina vepřovým masem s rýží
("Slimmers´Delights", Better Homes and Gardens Books, str. 30, Great Britain)
Suroviny:140 ml vody50 g dlouhozrnná rýže2 ks nakrájené jarní cibulky450 g sekaného vepřového masa1/2 lžičky česnekové soli280 g mrazeného špenátu sekaného210 g konzervované polozahuštěné žampiónové polévky2 rajčata, nakrájená, bez semínek a oloupaná1/2 lžičky drceného sága (vezmeme škrob)1/8 lžičky pepře6 zelených paprik3 lžíce parmazánu
Zelenina na naplnění:3 ks okurek dlouhých asi 15 až 20 cm, nebo 6 velkých rajčat
Postup přípravy:Uvaříme (asi 15 minut) rýži ve vodě s cibulí a ponecháme ji asi 5 minut pod pokličkou stát. Mezitím si na pánvi osmahneme maso dohněda, odcedíme tuk na sítu, vrátíme maso na pánev a ochutíme česnekovou solí. Přidáme uvařenou rýži, špenát, polévku nebo vývar a rozsekané rajčata, ságu, pepř a zamícháme. Zeleninu si upravíme k plnění : v okurce rozříznuté na dvě poloviny, v nahoře odříznutých rajčatech a paprikách vydlabeme dužiny, či vyřízneme jejich vnitřní části - semeníky. Vytvoříme dutiny pro plnění masovou směsí s rýží. Nejdříve ale zeleninu posolíme, naplníme směsí a vložíme na pekáček. Pečeme v troubě vyhřáté a 180 °C asi 25 minut. Po vyjmutí posypeme povrch parmazánem.
ZPĚT do kapitolyHOME