Plněná zelenina vepřovým masem s rýží
("Slimmers´Delights", Better Homes and Gardens Books, str. 30, Great Britain)

Suroviny:
  • 140 ml vody
  • 50 g dlouhozrnná rýže
  • 2 ks nakrájené jarní cibulky
  • 450 g sekaného vepřového masa
  • 1/2 lžičky česnekové soli
  • 280 g mrazeného špenátu sekaného
  • 210 g konzervované polozahuštěné žampiónové polévky
  • 2 rajčata, nakrájená, bez semínek a oloupaná
  • 1/2 lžičky drceného sága (vezmeme škrob)
  • 1/8 lžičky pepře
  • 6 zelených paprik
  • 3 lžíce parmazánu
    Zelenina na naplnění:
  • 3 ks okurek dlouhých asi 15 až 20 cm, nebo 6 velkých rajčat

    Postup přípravy:
  • Uvaříme (asi 15 minut) rýži ve vodě s cibulí a ponecháme ji asi 5 minut pod pokličkou stát.
  • Mezitím si na pánvi osmahneme maso dohněda, odcedíme tuk na sítu, vrátíme maso na pánev a ochutíme česnekovou solí.
  • Přidáme uvařenou rýži, špenát, polévku nebo vývar a rozsekané rajčata, ságu, pepř a zamícháme.
  • Zeleninu si upravíme k plnění : v okurce rozříznuté na dvě poloviny, v nahoře odříznutých rajčatech a paprikách vydlabeme dužiny, či vyřízneme jejich vnitřní části - semeníky.
  • Vytvoříme dutiny pro plnění masovou směsí s rýží.
  • Nejdříve ale zeleninu posolíme, naplníme směsí a vložíme na pekáček.
  • Pečeme v troubě vyhřáté a 180 °C asi 25 minut.
  • Po vyjmutí posypeme povrch parmazánem.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]