Plněné kapustové listy
("Prima vařečka" TV Prima, listopad 2000)
Suroviny:1 hlávka kapusty150 g vařené rýže15 ml oleje2 lžíce čerstvé petržele kudrnky8 stroužků česneku sůl2 střední cukety2 větší mrkve1 lžička kmínu1 litr zeleninového vývaru
Postup přípravy:Kapustu očistíme, vykrojíme košťál a celou hlávku dáme do vroucí vody krátce spařit, aby změkly listy. Připravíme zeleninovou náplň s rýží do listů:
- mrkev, cuketu a papriku nakrájíme na nudličky, přidáme kmín, sůl a česnek a vařenou rýži.Spařenou kapustu vyjmeme z horké vodě a rozdělíme na jednotlivé listy a z vybraných listů vykrojíme zbytek košťálu.Položíme listy na stůl a přes folii je lehce naklepeme, aby se daly lépe svinout.Na listy vložíme připravenou rýžovou směs, smotáme a zjistíme párátkem.Vaříme nad vodní párou asi 15 minut.
ZPĚT do kapitolyHOME