Šunka od kosti s křenovou pěnou
4 porce
Lahodný předkrm, který zvládne i kulinářský benjamínek, se hodí ke každé slavnostní příležitosti. Skvěle vypadá i chutná.
- 8 plátků šunky od kosti
- 300 g žervé
- čerstvý křen
- sůl
- 200 ml smetany ke šlehání
- pažitka
- řeřicha
Postup:
Žervé společně s čerstvě nastrouhaným křenem, citronovou šťávou a solí rozetřeme na jemnou fáš. Nemáme-li čerstvý křen jako se stalo v našem případě
(oběhali jsme snad 10 obchodů, několik stánků i soukromníků a křen se v čase natáčení skutečně nepodařilo sehnat),
použijeme smetanový křen ze skleničky, který je již ochucený. Ušleháme tuhou šlehačku a zlehka smícháme s ochuceným žervé.
Pěnu plníme do šunkového kornoutku a upravíme na talíř. Doplníme listy salátu s dresinkem, posypeme pažitkou nebo řeřichou.
Podáváme s tousty nebo banketkami (malé rohlíčky).
** ** **