Magická roláda Manhattan
Suroviny:
- 6 vajec
- 215 g pískového cukru
- 120 polohrubé mouky
- 45 g kakaa
- 2 lžíce mléka
- kakao na podsypání
- tuk na plech a pečící papír
Máslový krém z bílé čokolády:
- 3 lžíce mléka
- 60 g bílé čokolády
- 4 lžíce rumu nebo vaječného likéru
- 200 g změklého másla
- 120 g moučkového cukru
Dohotovení:
čokoládové hobliny
Postup:
Plech 33 x 26 cm vytřeme tukem a vyložíme pečícím papírem.
Z bílků vypracujeme sníh a zašleháme do něj třetinu cukru. Zvlášť vyšleháme žloutky se zbylým cukrem, vmícháme mouku s přesátým kakaem, přidáme mléko a vše utřeme. Do tuhého těsta zapracujeme trochu bílkové pěny, zapracujeme šlehačem, až povolí a nakonec stěrkou vmícháme zbytek sněhu.
Těsto rovnoměrně rozetřeme na připravený plech. Plát pečeme při 190°C asi 8 až 10 minut a hned překlopíme na pečící papír posypaný kakaem a opatrně stáhneme papír na kterém jsme pekli. Plát i s papírem srolujeme a necháme vychladnout.
Připravíme si krém:
V mléce na mírném ohni rozpustíme a rozšleháme metlou bílou čokoládu. Necháme zchladnout. Zvlášť ušleháme doběla máslo a moučkovým cukrem a postupně zašleháme zchladlou čokoládovou hmotu. Piškotový plát rozvineme, potřeme třetinou krému. Srolujeme do tvaru rolády. Stočenou roládu na obou koncích zarovnáme, potřeme zbylým krémem a na povrchu ji ozdobíme čokoládovými hoblinami.