Ananas s vanilkovou omáčkou
Suroviny:
- zralý ananas 1 ks
- kokosová zmrzlina 4 porce
- máslo 40 g
- vychlazené máslo, nakrájené na kostičky 20 g
- citron 1 ks
- vanilkový lusk 1/2 ks
- 100% ananasový džus 100 ml
- hnědý cukr 60 g
- bílý rum 20 cl
- pár lístků čerstvé máty
Postup:
Ananas očistěte a ukrojte z něj 4 plátky o síle přibližně 3 cm.
Z každého plátku pak vykrojte střed.
V pánvi na rozehřátém másle orestujte jednotlivé plátky ananasu, přibližně 30 vteřin.
Poté je vyndejte z pánve a uložte stranou. Do pánve přidejte cukr, vanilkový lusk, citronovou a ananasovou šťávu.
Vše společně povařte do zhoustnutí a přidejte rum. Na závěr do omáčky zašlehejte kostičky studeného másla,
přidejte plátky ananasu a nechte mimo žár zlehka prohřát. Plátky ananasu dejte na talíře,
každou porci přelejte omáčkou, přidejte porci kokosové zmrzliny (my jsme použili zmrzlinu z lesního ovoce) a na závěr ozdobte lístkem čerstvé máty.
Ihned servírujte.
** ** **