Mayská čokoláda z filmu Čokoláda
Nejednomu z vás se určitě při sledování filmu Čokoláda pořádně zbíhaly sliny. Chtěli byste ochutnat třeba sladce palčivou mayskou horkou čokoládu, kterou připravovala hlavní filmová představitelka Vianne Rocher v podání francouzské herečky Juliette Binoche? Přinášíme vám recept.
Suroviny:
- 1 litr 12% smetany
- 200 g kvalitní hořké čokolády
- 2 lžíce medu
- 1 vanilkový lusk
- 1 červená chilli paprička zbavená semen
- 1 celá skořice
Postup:
V kastrůlku spolu svařte smetanu, podélně rozříznutý vanilkový lusk a skořici. Potom, co se začnou na okrajích tvořit bublinky, sporák ztlumte a do směsi přidejte čokoládu a med. Až se čokoláda rozpustí, vyjměte vanilku a skořici. Do čokolády nyní pomalu vlévejte přeceděný odvar z chilli papričky, který jste si připravili tak, že jste chilli papričku povařili cca v 300 ml vody a nechali odvar svařit cca na 200 ml. Odvar z chilli lijte do čokolády s rozvahou a průběžně ochutnávejte, ať není čokoláda příliš ostrá.
Tip: Mayskou čokoládu podávejte v malých šálcích. Zdobte ji kopečkem šlehané smetany, kterou nakonec slabě poprášíte kvalitním kakaem.