Šunka od kosti s křenovou pěnou

DADALOVA KUCHAŘKA - sbírka receptů pro všední den i svátek z celého světa

SLOVNÍK - A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | X | Y | V | Z
LEXIKON - A | B | C | D | E | F | G | H | CH | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | X | Y | Z |

ÚVODNÍ STÁNKA > VAŘÍME VE ŠKOLE > Šunka od kosti s křenovou pěnou
 

Šunka od kosti s křenovou pěnou

4 porce

Lahodný předkrm, který zvládne i kulinářský benjamínek, se hodí ke každé slavnostní příležitosti. Skvěle vypadá i chutná.
  • 8 plátků šunky od kosti
  • 300 g žervé
  • čerstvý křen
  • sůl
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • pažitka
  • řeřicha

Postup:

Žervé společně s čerstvě nastrouhaným křenem, citronovou šťávou a solí rozetřeme na jemnou fáš. Nemáme-li čerstvý křen jako se stalo v našem případě (oběhali jsme snad 10 obchodů, několik stánků i soukromníků a křen se v čase natáčení skutečně nepodařilo sehnat), použijeme smetanový křen ze skleničky, který je již ochucený. Ušleháme tuhou šlehačku a zlehka smícháme s ochuceným žervé. Pěnu plníme do šunkového kornoutku a upravíme na talíř. Doplníme listy salátu s dresinkem, posypeme pažitkou nebo řeřichou. Podáváme s tousty nebo banketkami (malé rohlíčky).


** ** **