Ananas s vanilkovou omáčkou

DADALOVA KUCHAŘKA - sbírka receptů pro všední den i svátek z celého světa

SLOVNÍK - A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | X | Y | V | Z
LEXIKON - A | B | C | D | E | F | G | H | CH | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | X | Y | Z |

ÚVODNÍ STÁNKA > VAŘÍME VE ŠKOLE > Ananas s vanilkovou omáčkou
 

Ananas s vanilkovou omáčkou

Suroviny:

  • zralý ananas 1 ks
  • kokosová zmrzlina 4 porce
  • máslo 40 g
  • vychlazené máslo, nakrájené na kostičky 20 g
  • citron 1 ks
  • vanilkový lusk 1/2 ks
  • 100% ananasový džus 100 ml
  • hnědý cukr 60 g
  • bílý rum 20 cl
  • pár lístků čerstvé máty

Postup:

Ananas očistěte a ukrojte z něj 4 plátky o síle přibližně 3 cm. Z každého plátku pak vykrojte střed. V pánvi na rozehřátém másle orestujte jednotlivé plátky ananasu, přibližně 30 vteřin. Poté je vyndejte z pánve a uložte stranou. Do pánve přidejte cukr, vanilkový lusk, citronovou a ananasovou šťávu. Vše společně povařte do zhoustnutí a přidejte rum. Na závěr do omáčky zašlehejte kostičky studeného másla, přidejte plátky ananasu a nechte mimo žár zlehka prohřát. Plátky ananasu dejte na talíře, každou porci přelejte omáčkou, přidejte porci kokosové zmrzliny (my jsme použili zmrzlinu z lesního ovoce) a na závěr ozdobte lístkem čerstvé máty. Ihned servírujte.


** ** **