Magická roláda Manhattan

DADALOVA KUCHAŘKA - sbírka receptů pro všední den i svátek z celého světa

SLOVNÍK - A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | X | Y | V | Z
LEXIKON - A | B | C | D | E | F | G | H | CH | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | X | Y | Z |

ÚVODNÍ STÁNKA > VAŘÍME VE ŠKOLE > Magická roláda Manhattan
 

Magická roláda Manhattan

Suroviny:

  • 6 vajec
  • 215 g pískového cukru
  • 120 polohrubé mouky
  • 45 g kakaa
  • 2 lžíce mléka
  • kakao na podsypání
  • tuk na plech a pečící papír

Máslový krém z bílé čokolády:

  • 3 lžíce mléka
  • 60 g bílé čokolády
  • 4 lžíce rumu nebo vaječného likéru
  • 200 g změklého másla
  • 120 g moučkového cukru

Dohotovení:

čokoládové hobliny

Postup:

Plech 33 x 26 cm vytřeme tukem a vyložíme pečícím papírem.

Z bílků vypracujeme sníh a zašleháme do něj třetinu cukru. Zvlášť vyšleháme žloutky se zbylým cukrem, vmícháme mouku s přesátým kakaem, přidáme mléko a vše utřeme. Do tuhého těsta zapracujeme trochu bílkové pěny, zapracujeme šlehačem, až povolí a nakonec stěrkou vmícháme zbytek sněhu.

Těsto rovnoměrně rozetřeme na připravený plech. Plát pečeme při 190°C asi 8 až 10 minut a hned překlopíme na pečící papír posypaný kakaem a opatrně stáhneme papír na kterém jsme pekli. Plát i s papírem srolujeme a necháme vychladnout.

Připravíme si krém:

V mléce na mírném ohni rozpustíme a rozšleháme metlou bílou čokoládu. Necháme zchladnout. Zvlášť ušleháme doběla máslo a moučkovým cukrem a postupně zašleháme zchladlou čokoládovou hmotu. Piškotový plát rozvineme, potřeme třetinou krému. Srolujeme do tvaru rolády. Stočenou roládu na obou koncích zarovnáme, potřeme zbylým krémem a na povrchu ji ozdobíme čokoládovými hoblinami.


** ** **